lördag 4 april 2015

Lockneviborna berättar och vittnar om värdet av en skola i hembygden. Nya namnlistor är klara.

"Hej inte nu igen. Tänker en fd Locknevibo. Förvånas verkligen över att det då ska erbjudas dagmamma på hemorten. Det är ju inte självklart att alla med småbarn jobbar i Vimmerby.
När ska Vimmerby kommun leva upp till att ha barnfokus? Men det gäller förmodligen endast turisternas barn, som vanligt. Kan inte heller hålla med om att barn uppvuxna på landet i en trygg miljö får sämre start i livet. Våra barn, 3st har alla gått i Locknevi skola sina första år och där haft sin förskola och fritis plats. Kan inte säga att detta givit dem en dålig start. Alla tre har lämnat boet med en trygghet som gjort att gymnasium på annan ort med eget boende har de klarat galant.  Idag är en sjuksköterska inom psykvården, en läser tekniskfysik i Linköping och har studerat Mandarin i Kina i ett år. Vår minsting är utbildad guldsmed med eget företag sedan drygt 1.5 år. Ett gott resultat som visar  på det positiva med en uppväxt och skolgång i trygg miljö på landsbygden."

Så här skriver Anna Linse Löfgren i en kommentar på ett av mina länkade blogginlägg på Facebook. Många har de senaste dagarna berättat om värdet av en landsbygdsskola. Människor gråter när de nu ställs inför förslaget att skolorna på fyra orter i Vimmerby kommun ska läggas med redan hösten 2016. 

Officiella namnlistor finns nu att skriva ut för att vi ska få fram juridiskt korrekta listor för att kräva en folkomröstning. Så till er som redan skrivit under en lista digitalt eller fysiskt. Skriv under igen. Se till att de som skriver under är över 18 år och folkbokförda i Vimmerby kommun (alla som skriver under måste vara röstberättigade i kommunen) Vi behöver 1230 namnunderskrifter och deadline för underskrift är den 20 april. Tillsammans ska vi rädda skolorna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar