lördag 4 april 2015

Tuna

Personalen på Förskolan i Tuna fick på ett föräldramöte för några veckor sedan, beskedet från skolledningen att de ska flytta in i skolan till hösten 2015. Nu har de fått nytt besked att skolan ska säljas hösten 2016 och då ska de istället vara kvar i privata fastigheten där Junibacken haft sin verksamhet under lång tid och sedan hösten 2016 ska det placeras en paviljong i Tuna eftersom det planeras en försäljning av hela Tuna skola under nästa sommar efter skolavslutningen. 

Köket i Tuna lagar alla mat till förskolan, skolan och äldreomsorgen från grunden och nu undrar jag om det ska köpas mat från de nya ägarna av Tuna skola eller om det ska köras kylmat till Tunas förskola och äldreboende? 

Smålandsnytt gjorde ett inslag i TUNA I onsdags. 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/vill-lagga-ner-skolor

Radio Kalmar var också på plats http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6131457

Många frågor behöver besvaras på ett seriöst sätt av tjänstemän och politiker som lagt förslaget att lägga ner skolan i Tuna, Rumskulla, Gullringen och Djursdala. Medborgare på dessa orter är mycket oroliga. Personal och barn i verksamheterna ör oroliga. 

Jag börjar med namninsamling för att kräva folkomröstning om detta idag. Vi är många som kommer att hjälpas åt att stoppa avvecklingspolitiken för Vimmerby kommuns landsbygd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar