onsdag 2 mars 2016

Busslinje 580?

Kommunstyrelsen tog ett beslut på mitt initiativ igår om att vi måste uppvakta Trafikledningsnämnden på Region Östergötland för att betona vikten av busskommunikation mellan Horn och Vimmerby, Kinda och Vimmerby för att de elever som väljer Vimmerby gymnasium ska ha rimliga möjligheter att ta sig till gymnasiet. 

Helen Nilsson och Tomas Peterson lovade att agera. KS AU får väl diskutera detta på måndag då det berör kommunens ekonomi kraftfullt. 

Östgötatrafiken bör också uppvaktas tillsammans med KLT. Samverkan över länsgränsen måste förbättras. Lennart Beijjer beskrev de orättvisa busstaxorna mellan att åka söderut och norrut. Dubbelt så dyrt att åka till Linköping jämfört med att åka till Kalmar från Hutsfred. Samma förhållande gäller för Vimmerby. Länsgränsen anges som orsak och brist på samverkan mellan Östgötatrafiken och KLT. Nästa vecka kommer förslag om storregioner. Södra Götaland med Småland och Östergötland samt halva Blekinge är mitt förslag. Det skulle bli en förbättring av planeringen för sjukvården och för infrastrukturen. I alla andra frågor ska kommunerna ha utökad beslutanderätt, tycker jag.  Det är närodlad politik för mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar