torsdag 3 mars 2016

Kretsårsmöte i Torsås

Jag är i Appleryd på gränsen till Blekinge, inte långt från Brömsebro i Torsås kommun. 

Jag har berättat om hu vi arbetar politiskt i Vimmerby och om det senaste årets skolnedläggningsdebatt som avslutades med en folkomrsötning om skolnedläggning på landsbygden i Vimmerby kommun. 

Torsås leds av S, M, MP, V, KD och Torsåspartiet. C, L och SD är i opposition. 

Gullabo skolas mellanstadium ska läggas ner. En skola som idag har 45 elever och som får 12 elever kvar efter flytten av mellanstadiet till Torsås. Förskolan ska flyttas in i skolans lokaler och hela skolan ska byggas om och renoveras. Byborna i Gullabo anser att detta är första steget mot en nedläggning av skolan och vill behålla mellanstadiet i Gullabo. Tyvärr verkar det som att centraliseringen av skolan i kommunen vinner trots att lokalbristen inne i Torsås är stor då flyktingsituationen kräver hyra av externa lokaler. 

C i Torsås anser därför att det är bättre att bevara och utveckla Gullabo skola och tillgodose bygden med en långsiktig lösning för hela kommunens skolor. 

Det är intressant att lyssna till erfarenheter och politiska frågor i andra kommuner. Årsmötet var mycket välbesökt och vi hade en intressant dialog som kan byggas vidare på för att stärka båda kommunernas närodlade politik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar