tisdag 29 mars 2016

Företagande på nytt sätt!

Fick ett tips om egenanställning som kan vara ett sätt för fler att kunna förverkliga en idé utan att behöva starta ett företag. 

http://bolagskraft.se/?gclid=CIDgxJeE3ssCFaHUcgodeJAAyQ

Vimmerby kommun har 2015 en mycket minskande statistik för nyföretagande trots att näringslivet och besöksnäringen går bra i Vimmerby. Vad är skälet till att Vimmerbybor väljer att inte  "starta eget" i lika stor omfattning som tidigare? Var finns Gnosjöandan i Vimmerby och hur stimulerar vi den från kommunens sida?  2015 var vi rankade på plats 284 jämfört med plats 118 år 2012. 

http://www.nyforetagarcentrum.com/virtupload/nyforetagarcentrum/content/114/Kommun2015B_rank_PM160302.xls

Vimmerby minskar sitt nyföretagande med 19,1 procent mellan 2014 och 2015. Vad gör ÅRE som vi också kan göra? Vi har deltagit i samma destinationsutvecklingsprojekt och vår näringslivsenhet har utbytt erfarenheter flera gånger med ÅRE och andra starka besöksnäringskommuner i landet. Hoppas att det bär frukt inom några år. Vi har fantastisk potential och nu behöver samverkan utvecklas för att öka en hållbar tillväxt i vår del av världen. 

Företagsskola, entreprenörskap mm. PRAO i skolan? Vad behövs? Starta eget- kurser? 

Jag tror att det krävs samverkan, nytänk och kreativitet. Ser fram emot arbetet med en social lokal utvecklingsplan och mötet med styrgruppen på onsdag. Dessa frågor måste finnas med i det arbetet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar