söndag 11 september 2016

Alla Vägar till utbildning

I fredags var Fredrik Cristensson på besök i Norra Kalmar län. Han och Anders Åkesson som också är riksdagsman imponerades av Campus Småland där många får kvalificerad högre utbildning. Campus Småland har ansökt om medel från regeringen för att stärka arbetsamrknadens behov av högre utbildning i Norra Kalmar län. Hultsfreds. Västerviks och Vimmerby kommuner vill utveckla ett system för att kunna erbjuda fler en högre utbildning i samspel med den lokala arbetsmarknadens behov. 65 miljoner är ansökt för detta och vår minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson (som även har sin bror i Vimmerby) och landsbygdsminster Bucht var på plats i våras för att lära sig mer om "Alla vägar".

Fredrik Christenssonoch Anders Åkesson lovade att arbeta för att regeringen gör denna satsning som skulle betyda mycket för vår del av landet och även metoden skulle även kunna användas i andra delar av Sverige där man har långt till närmaste högskola eller universitet. 

Peter Karlsson var värd för besöket hos Marie-Louise Johansson som är campuschef i Vimmerby och hennes medarbetare Viveca Rosin. 

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vimmerby/-det-ar-mycket-pengar--20160909/
http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/7446/riksdagsman-besokte-campus-behover-er-hjalp/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar