torsdag 29 september 2016

Resecentrum i Vimmerby och Torgtrafiken

Huruvida Resecentrum i Vimmerby ska säljas eller inte bör avgöras av Kommunfullmäktige och därför är jag mycket förvånad över att fastigheten fortfarande ligger ute hos mäklare. 

http://www.svenskfast.se/kommersiellt/kalmar/vimmerby/vimmerby/vimmerby/centralt/jarnvagsall-n-10/130414

Jag har skrivit om detta både i januari och augusti här på bloggen och vi skulle ha diskuterat denna fråga den 12 september på KS AU efter diskussioner i partigrupperna. Det gjordes aldrig och detta skapar stor oro för de som har verksamhet i lokalerna. 

Butiken "På spåret" är en av hyresgästerna som behöver ett tydligt besked från Kommunfullmäktige vad gäller eventuell försäljning. 

Centerpartiet är tydligt i denna fråga. Vimmerby kommun med sin stora och växande besöksnäring bör även fortsättningsvis erbjuda en väntsal till sina medborare och besökare. 

Hur resonerar de andra partierna i kommunen? M vill ha troligen en busskur istället för väntsal låter det som och S har inte bestämt sig, tror jag. 

Tydligt besked krävs. 

En annan lokal fråga är den om trafikföringen runt torget och där ska vi politiker ta ett långsiktigt beslut i november. Min personliga uppfattning är att trafik längs långsidorna är olämpligt medan det på kortsidorna skulle kunna vara lågfartsområde på dagtid. Framför Stadshotellet skulle vi kunna återgå till att hålla stängt på kvällstid och lågfartsområde liknande Fiskartorget i Västervik som vi hade förra sommaren för att handeln på Sevedegatan inte ska drabbas negativt av minskat inflöde av kunder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar