Vad är skälet till att BUN och Vimmerby kommun inte sökt statligt stöd för att skapa mindre barngrupper?
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-kommunerna-som-inte-sokt-pengar
Staten hade tillsatt 830 miljoner och delat ut 540 miljoner vilket innebär att det funnits utrymme för fler kommuner att få medel för att skapa mindre barngrupper. Camilla Stridh har uttryckt frustration över att kommunalråden inte lyssnar på hennes vädjan om mer pengar till BUN för att slippa öka barngrupperna och minska personaltätheten i förskolan. För mig är det inte trovärdigt att samtidigt inte söka medel för att minska barngrupperna och avskaffa förskoleteamet som också skulle ge resurser för att minska barngrupperna och öka istället för att minska personaltätheten i förskolorna i Vimmerby kommun.
När det dessutom råder platsbrist på förskolorna i tätorten och brist på investeringsmedel så anser jag att man åtminstone borde förklara varför man inte kan tänka sig att flytta in förskolan i Djursdala skola och förskolan i Gullringen in i skolans lokaler och bevara Pelarne förskola.
Jag hörde att en familj som bor och arbetar i Vimmerby skjutsar sitt barn till Kotten i Frödinge för att det saknas förskoleplats i Vimmerby tätort.
En annan fråga som lyftes på deabtten igårkväll var att majortieten inte kan tänka sig att bussa asylflyktingbarn från Vimmerby till en kransortsskola. Tomas Petersons skäl till det var att det är skillnad på asylflyktingbarn och barn som är födda i Sverige. Jag anser att alla barn i Vimmerby är lika mycket värda och ska behandlas likvärdigt.
Vad anser Camilla Stridh om det? Är du överens med Tomas Peterson om att det är skillnad på barn i Vimmerby kommun? Skillnad på utrikesfödda, landsbygdsbarn och stadsbarn och att de ska behandlas olika?
I vår grannkommun Eksjö bussas det asylflyktingbarn från Mariannelund till Ingatorp. Varför kan vi inte göra detsamma i Vimmerby för att minska trängsel på AL och Vimar samtidigt som vi förbättrar integrationen?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar