fredag 5 februari 2016

Ladda Vimmerby får ett genombrott inför BILENS dag 21 maj med elbilstorg!

Ladda Vimmerby vill informera er alla om att det enligt detta pressmeddelande (länk nedan) ska byggas 31 laddstationer för elbilar i Vimmerby. 

Satsningen Ladda Vimmerby som startade 2014 och som arrangerat seminarier, elbilstorg mm vill meddela att detta kommer att hända i Vimmerby. Satsningen på deltagande i projektet Färdplan 2020 röstades ner av majoriteten i KS men med hjälp av offensiv argumentation så röstade ett enigt kommunfullmäktige för vårt deltagande i projektet där den gemensamma ansökningen av medel för att bygga laddinfrastruktur för elbilar är en del. Nu leder det kloka beslutet till att 31 laddstationer ska byggas. Vi inom Ladda Vimmerby är mycket glada för detta genombrott som skapar möjligheter till ett fossilbränslefri fordonsflotta i framtiden. 

Det finns fyra laddstationer i Vimmerby idag och dessa kommer att kompletteras med 31 ytterligare. Vimmerby kommun och Kalmar län kommer att laddas nu! 


Den 21 maj är det BILTORG i Vimmerby och då kommer det att arrangeras ett elbilstorg igen på liknade sätt som premiären för elbilstorg 2015. Hoppas vi ses då! 

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/fler-laddstationer-till-kalmar-och-kronobergs-lan?cmpid=del:pd:ny:20160204:fler-laddstationer-till-kalmar-och-kronobergs-lan:nyh


Totalt kommer 221 nya laddstationer till elbilar att byggas. 

Flera kommuner i Kalmar och Kronobergs län har tillsammans ansökt om bidrag för att bygga nya laddstationer. Nu har Naturvårdsverket beviljat stöd inom Klimatklivet, regeringens satstning på åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser och bidra till ett fossilfritt Sverige 2050. 

Det sammanlagda bidraget för kommunerna i Kalmar län är 4,6 miljoner kronor och totalt 158 nya laddplatser kommer att byggas. Nybro är den enda kommun som inte har varit med i den gemensamma ansökningen.

– Det här är starten på övergången till fossillfria transporter i Kalmar län. Det här kommer innebära att det finns möjlighet för kommunen, invånare och företag att ställa om delar av sin fordonspark, säger Tommy Lindström, samordnare för energi och begränsad klimatpåverkan på länsstyrelsen.

Byggs i olika etapper

I Kronobergs län är det Lessebo, Ljungby, Älmhult och Markaryd kommun som beviljats stöd och sammanlagt rör det sig om 63 nya laddstationer. Enligt Dagmara Nawrocka, miljömålssamordnare på länsstyrelsen, är det flera av de övriga kommunerna som tänker söka bidrag på egen hand framöver.

– Det här stödet är fantastiskt bra, kommunerna jobbar hårt med att sadla om från bensin till miljövänligare alternativ. För invånarna blir det en känsla av att tillhöra en kommun som satsat på klimatet och blickar framåt, säger Dagmara Nawrocka.

Laddstolparna kommer att byggas i olika etapper och samtliga väntas stå klara 2018. En del är snabbladdare. 

ANTALET NYA LADDSTATIONER

Kalmar län

Borgholms kommun: 19 laddstationer

Hultsfreds kommun: 11 laddstationer

Högsby kommun: 11 laddstationer

Kalmar kommun: 13 laddstationer

Mönsterås kommun: 10 laddstationer

Mörbylånga kommun: 15 laddstationer

Oskarshamn kommun: 12 laddstationer

Vimmerby kommun: 31 laddstationer

Västervik kommun: 13 laddstationer

Torsås kommun: 11 laddstationer

Emmaboda kommun: 12 laddstationer

Kronobergs län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar