lördag 6 februari 2016

Kommundagar# bygger samverkanTheresa Flatmo är oppositionsråd i Bräcke kommun. Där gick S och M samman och regerar på liknande sätt som i Vimmerby kommun. 

Där lägger man ner landsbygdskolor och planerar samtidigt att bygga en skidtunnel för 20 miljoner kronor. 

Mycket intressant att resonera med henne lite igår och vi kommer att hålla kontakten framöver. 

Carina Johansson i Gislaved har också ungefär samma förutsättningar som jag i Vimmerby. Där lägger man ner äldreboenden på landsbygden och stänger simhallar. Bygden har mobiliserat och kommer att ta över driften av simhallen i Anderstorp och detta innebär att kommunen inte sparar en krona på nedläggningen. Man bara flyttar en kostnad. Ungefär som Vimmerby kommun gör när man stänger skolor med gymnastiksalar och bommar igen, vrider ner temperaturen till 10 grader och har kvar 25% av driftkostnaden samtidigt som man hyr paviljonger för att kunna erbjuda asylflyktingar förberedelseklass. Jag anser att man måste beräkna n alterntivkostnad till skolnedläggningen och koppla den till möjligehten att bussa barn till kransorter istället för att avveckla landsbygden. Anpassa besluten efter nya förutsättningar. 

Många bra samtal som berikar mot målet att göra ett bra val 2018.

Men först ska vi fokusera på folkomröstningen den 21 februari och jag fick en hel del inspel till kampanjen under gårdagen. 

Peter Karlsson, Eva Svensson och Marita Lindström gjorde en bra insats på torget igår där vi startade vår torgkampanj. Anna Svensson, Curt Tyrberg, Marcus Jonmyren och Maja Danlid finns på plats idag. 

Vi kommer att finnas på torget alla fredagar och lördagar fram till valet. Vi kommer också att finnas utanför affärerna i Gullringen, Tuna, Södra vi, Frödinge. Hoppas vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar