torsdag 21 september 2017

Budgetproppen

https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/centerpartiet-budgeten-bygger-pa-gladjekalkyler

Klyvningen av Sverige får fortsätta med S+MP-budgeten

 

Den sänkta pensionärsskatten finansieras med att äldre som fortsätter jobba får betala mer i skatt. Det är inte rimligt, i en tid när allt fler måste arbeta allt längre.

I dag, onsdag, presenterar finansminister Magdalena Andersson (S) regeringens budgetproposition. Den innehåller både guld och gröna skogar.

- Regeringen har höjt skatterna på jobb i tre år, sedan avslutar de med spridda skurar av satsningar inför valet. Dessutom riskerar regeringen bränna pengar de inte har, när de använder ett reformutrymme till stor del byggt på glädjekalkyler. Det är inte trovärdigt. Valfläsket osar bränt, säger Anders Åkesson, riksdagsledamot för Centerpartiet i Kalmar län.

Ett av budgetpropens största nummer är den sänkta pensionärsskatten. 

Det är förstås bra. Vi i Centerpartiet vill också sänka skatten för pensionärer. Vår satsning är ännu större än regeringens nästa år och riktar sig mot de pensionärer med lägst inkomster. Regeringen har också delvis finansierat dessa sänkningar genom att höja skatten på äldre som arbetar, genom att införa en särskild löneskatt för äldre. Det är orimligt i en tid när fler måste jobba längre, säger Ingela Nilsson Nachtweij, vice distriktsordförande för Centerpartiet i Kalmar län.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet fortsätter också sin hårda linje i migrationsfrågorna. I budgetförslaget görsingenting för att få in nyanlända i jobb. Det finns en stor, framväxande underklass som inte alls får ta del av högkonjunkturenden väljer socialdemokraterna att blunda för. Det är dags att regeringen börjar se det bortglömda Sverige. Vi borde använda de goda tidernas medvind till att göra nödvändiga förändringar på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden. Nu missar man den chansen helt. Regeringen slösar bort högkonjunkturen.

 

För intervjuer, kontakta gärna:

Anders Åkesson: 070 335 46 03

Ingela Nilsson Nachtweij: 076 136 77 00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar