torsdag 28 september 2017

S vill inte införa PRAO i Vimmerby men det vill Lena Hallengren i Sveriges Riksdag

Jag skrev för en tid sedan om hur vi skulle kunna förbättra gymnasieskolan genom att införa praktik på alla gymnasieprogram.

Lena Hallengren som är socialdemokratisk riksdagsledmaot för Kalmar län har svarat mig idag. Hon håller med mig om att praktik är viktigt och förklarar att regeringen av den anledningen vill införa 10 dagar obligatorisk PRAO. 

Igår hade vi återremissen från KF av KDs motion om att återinföra PRAO i grundskolan i Vimmerby. S och M var återigen överens om att avslå denna motion medan vi i C fortfarande driver linjen tillsammans med KD och andra oppositionspartier att vi ska återinföra PRAO. Elevråden och näringslivet har sagt samma sak. De vill ha PRAO.

Hur vore det om Helen Nilsson lyssnade på sitt parti i regeringen och på eleverna och näringslivet i kommunen och röstar bifall till motionen. Den behandlas i KS på tisdag och på KF i oktober så än finns tid att göra om och göra rätt.

S är varmt välkomna att bifalla KDs motion tillsammans med många andra i KF. Det vore befriande om S och M vid något tillfälle kunde bifalla en motion från oppositionen och inte låta partipiskan avslå alla motioner som inte läggs av dem själva. Förresten , där har jag fel. S röstade avslag på sin egen motion om att införa PRAO direkt efter att de påbörjat det lila samarbetet i Vimmerby 2015. 

Nu finns chans att införa PRAO som så många efterfrågar. Vilka hinder finns kvar för det när nu regeringen pekar med hela handen? 

Vill även påminna om SLUS-arbetet och hur viktigt det är att vi i politiken kan finna konstruktiva överenskommelser om vi har liknande ambitionsnivå. Nu verkar det som att det finns politiskt stöd för att återinföra PRAO i Vimmerby. Låt oss ge det tydliga beskedet till medborgarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar