onsdag 6 september 2017

Paviljonger i två plan

Nu är de snart på plats. 

Varför ska vi ha dessa paviljonger i två plan. Det saknas inte ytor att bygga på eller placera paviljonger på som jag ser det. De är hyrda på fem år så till 2022 ska de stå här som en provisorisk och tillfällig lösning på behovet av förskoleplatser. Ett behov som i grunden är så positivt för kommunen.

Sex miljoner kommer det att kosta 2017 för att iordningsställa, drifta och hyra dessa paviljonger och sedan är det dryga driftkostnader årligen för BUN som de ska klara inom budget.

Hissar att förflytta barnen i och trappor att klättra i måste finnas och för mig är det faktiskt otänkbart att inte försöka få till förskoleavdelningar i markplan. 

Men nu är det beslutat och iordningsställt så det är bara att gilla läget.

MEN det ska bli mycket spännande att lyssna till ordförande Lis-Astrid Anderssons svar på Centerpartiets interpellation om vad det är som ska byggas långsiktigt. 

Det kan bli en av de viktigaste valfrågorna för oss som bor i Vimmerby. Kommuninvest informerade om kommunens skuldläge och hur viktigt det är att göra olika scenarion där man även tar höjd för en förväntad räntehöjning 2018 samt ökade driftkostnader ju fler nya avdelningar som byggs. Därför vill vi i C bygga så få avdelningar som möjligt. Inte 10 avdelningar i VOK-skogen som M och S vill ha. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar