lördag 16 september 2017

Lite av varje

Lördag morgon och jag ska förrätta en vigsel idag. Alltid lika mysigt att göra det även om den ena vigseln inte är den andra lik. Det är olika förutsättningar och olika sammanhang. En del vill ha många gäster och ett riktigt bröllop. Andra vill vigas i all enkelhet med kommunens vittnen i Rådhusets tingssal. 

Efter vigseln ska jag till Kalmar på Ledarskapsakademi med 30 hungriga och nyblivna centerpartister som under året rustats för nästa mandatperiod. Vi ska få föreläsningar om hur man kan lägga upp sin personavalskampanj mm. 

På söndag eftermiddag ska vi ha motionsgenomgång med ombuden som ska företräda länet på partistämman i Malmö i slutet av september. Det är hundratals motioner och 1200 sidor handlingar. Ett gediget material till en stämma som inleds med komittearbete och därefter ska alla motioner avgöras i plenum. Flera nya program ska också antas. Fyra dagar intensiv stämma med förhandlingar till midnatt behöver förberedas. Kalmar län är ett av Sveriges största centerdistrikt så vi har många ombud som deltar eftersom det är antalet medlemmar som avgör antalet ombud. En stämma är en demokratisk och härlig mötesplats för politiker från hela Sverige som vill bygga ett ännu bättre Sverige och där ett nytt ledarskap 2019-2022 är en förutsättning för det bygget. 

Nästa vecka är det varken KS AU eller KS men på måndag kväll har vi gruppmöte inför KF den 25/9. Jag tror att det kommer många denna gång eftersom vi har bjudit in de 33 nya kandidaterna som ska företräda C i Vimmerby på vår KF-lista i valet om ett år. Vi behöver redan nu bygga laget lokalt som ska ta över ledarskapet i Vimmerby kommun. 

Styrelsen för Vimmerby koncern AB ska sammanträda på tisdag och det finns några viktiga ärenden som ska diskuteras gällande exempelvis den framtida fiberutbyggnaden. Det är en mycket viktig fråga eftersom Telia kommer att släcka kopparnätet för cirka 700 abonnenter i vår kommun redan i oktober 2018. En möjlighet till kraftfull telefoni och bredband utan kopparnät är fiberanslutning då en mobil lösning inte alltid är tillräcklig. Vi behöver hjälpas åt med att säkra en effektiv utbyggnad av fiber i hela kommunen. Telia via Zitius och IP Only samt Vimmerby fiber är tre möjliga aktörer för detta. Samverkan är centralt för att det ska bli så kostnadseffektivt som möjligt för våra medborgare. 

Vimmerby Energi och Miljö AB har anställt en bredbandssamordare som heter Christer Sjöstedt. Här finns hans kontaktuppgifter. http://www.vimmerbyfiber.se

På torsdag kväll den 21 september har vi strategiskt möte för andra gången med cirka 200 inbjudna medborgare. De båda kommunalråden och jag ska kort intervjuas av FLENS näringslivschef som är konferencier för kvällen. Vi ska också få en föreläsning om attraktiva miljöer av Karin Andersson från Kairos Future. Jag hoppas på en bra kväll och att vi kommer fram till några konkreta projekt som vi kan kraftsamla omkring för att öka attraktionskraften. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar