onsdag 13 september 2017

Kulturskolan behöver stärkas i Vimmerby

De som arbetar på Vimmerby kutlurskola gör ett fantastiskt arbete och erbjuder en mycket bra verksamhet utifrån de resurser som vi politiker har tilldelat. 

MEN jag blir lite besviken på att det är så liten andel som faktiskt deltar i kulturskolans verksamhet i Vimmerby. 22% är en jämförelsevis låg andel. Många kommuner har en större andel av barnen i kulturaktivitet genom den kommunala kulturskolan. 

Ett av skälen kan vara att vi har för få pedagoger inom de instrument som barnen vill lära sig (piano och gitarr t ex.) .

Ett annat kan vara att vi inte längre erbjuder blåsinstrument eller orkester. Där hänvisar vi till Hultsfreds kulturskola. Några få Vimmerbyungdomar deltar i deras blåsundervisning. Det är nämligen lång kö där. 

Vi har också privat instrumentundervisning som kan komplettera den kommunala kulturskolans erbjudande. Där finns piano och tvärflöjt i dagsläget, tror jag.

Vuxenskolan erbjuder också musikundervisning. 

Jag vill tipsa om Sandviken där kommunen är föregångare. Men det finns många goda exempel i vårt land. Ragunda är en annan framgångsrik kulturkommun. 

https://sandviken.se/kulturfritid/kulturcentrum/kulturskolan/varakurser.4.60450075118302f55dd80002398.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar