måndag 16 oktober 2017

Budgetberedning i em och förskolornas placering i hela kommunen.

Centerpartiet kommer att lägga ett eget budgetförslag 2018 som utgår från vår närodlade politik. KS AU har budgetberedning i em och det finns ett utkast till budgetförslag 2018 på bordet. 

Jag noterar att det avsätts blott 40 miljoner 2019-2020 för att bygga en ny förskola i VOK-skogen. Det kan ju inte räcka till 10 avdelningar.

Vi frågade medborgarna på marknaden i lördags om hur stor förskola de vill ha. 64 ville ha 4 avd. 9 personer ville ha 6 avd, 10 avd 12 personer. Pratar man med personalen så vill de ha 4 avdelningar på grund av smittrisken. Magsjukor, löss och annat snurrar runt på de stora förskolorna.

Platsen är också intressant och där förespråkar vi i Centerpartet att man fortsätter att diskutera med Kyrkan så att det blir möjligt att bygga norr om Vimmerby intill de stora bostadsområdena Hultet och Kohagen där det pågår generationsskifte med många småbarnsfamiljer som inflyttare de kommande åren. Vi kan inte ha 20-25 förskoleavdelningar i samma del av Vimmerby, i ett av de mest använda friluftsområdena. Idag är det 6 på Lunden, 4 på Lilla Lunden och  5 avdelningar på Skogsbacken dvs 15 avdelningar och så kommer det att vara den närmaste femårsperioden. Det finns tid att planera för nya förskoleavdelningar och först ut för oss i C är att bygga till 2 avdelningar i Djursdala skola, 2 avdelningar i Brännebro, 2 avdelningar i Södra vi och därefter 4 avdelningar norr om Vimmerby. Så ser vår närodlade politik ut.Kom gärna med synpunkter på den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar