tisdag 31 oktober 2017

KS idag med budget och vi yrkade på att helt återkalla planuppdraget i VOK-skogen.

Centerpartiet vill via sitt budgetförslag 2018 göra satsningar både på föreningslivet, kulturskolan, klimatet (solceller) och förskoleplatser på landsbygdem som minskar trycket på förskolorna i tätorten. 11 barn står i kö i Djursdala och de finns ju i förskolan i tätorten om vi inte skapar dessa förhållandevis billiga förskoleplatser jämfört med paviljonger i stan. 

Vi voterade ett antal säryrkanden idag och V gick med oss på samtliga voteringar (200000 till kulturskolan, bygga om ventilation och tillskapa 2 avd. förskoleplatser i Djursdala skola, och Brännebro, Tuna förskola , 0,5 miljoner, solceller 0,5 miljoner, byta hallgolv och vikvägg 1 miljon) 6-3 på dessa. 

Vi i C tar ett större ekonomiskt ansvar än M och S eftersom vi finansierar 2,1 miljoner av de 3,5 miljonerna till förskolan genom besparingar . M och S finansierar med höjt invånarantal med 67 personer och våra 1,6 miljoner motsvarar 26 invånare och möjligheter att klara en mindre räntehöjning 2018 (som många tror kommer att inträffa) 

Vi i C inser att vi behöver höja de finansiella målen för kommunen och det är skälet till att vi lägger större besparingar än M och S 2018. De besparingar vi föreslår innebär inga kvalitetsförsämringar i verksamheterna enligt vår bedömning. 

Vi har också yrkat att helt återkalla detaljplaneuppdraget för VOK-skogen. Vi vill utreda möjligheter att bygga max 6 avd. förskola på annan plats i tätorten kombinerat med ytterligare 40 platser i Gullringen och Djursdala. Kyrkans mark norr om Vimmerby vore den allra bästa platsen, enligt oss alternativt Nosshult. 

Sammanfattningsvis så behöver vi ett nytt ledrskap med visioner för Vimmerby och handlingskraft. Politiker som helt enkelt får saker gjorda. Vi i C är redo att ta över senast 2019.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar