söndag 8 oktober 2017

PRAO kommer att införas i Vimmerby av regeringen.

http://www.regeringen.se/sveriges-regering/utbildningsdepartementet/

Här kan du läsa hela propositionen på 59 sidor. http://www.regeringen.se/4a82bc/contentassets/f8609229ded8401691d598bef4c4e23b/starkt-koppling-mellan-skola-och-arbetsliv-prop.-20171824.pdf

Regeringen har nu lagt fram sin proposition om att bland annat införa obligatorisk PRAO. C i riksdagen kommer att stötta den delen så då finns majoritet för att införa en obligatorisk PRAO i grundskolan i hela landet. Då finns inga hinder för att bifalla KDs motion om att planera för ett återinförande. Den motionen återremitterades nämligen den 3 oktober, bara tre dagar före propositionen. Har S så dplig koll på vad S-regeringen planerar eller vill man inte bifalla en motion från ett oppositionsparti? 

Jag vill hur som helst ge beskedet till Vimmerbys elever. Från och med läsåret 2018/2019 så kommer ni att få möjlighet till PRAO , en vecka i åttan och en vecka i nian. 

Så börja redan nu att fundera på var ni vill praktisera. 

Jag hoppas att ni elever kan få stora möjligheter att själva styra er praktik så att den blir så bra som möjligt utifrån era förväntningar. En dialog med arbetsplatsen i god tid före PRAO samt utbildning av handläggarna som ska ta emot er är förutsättningen för att PRAO ska bli bra.

Därför behöver planeringen för införandet påbörjas direkt. 

Mönsterås har en bra modell där alla arbetsplatser finns utmarkerade på en karta. Eleverna får kolla var de önskar att göra sin PRAO och sedan får de boka sin PRAO-plats med SYVen på skolan. Förarbete och efterarbete med loggbok under PRAO behövs också och där kan svenska, SO mm vara involverade på olika sätt.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar