tisdag 19 januari 2016

Elin Whilborg 2, professor i Statvetenskap

Nu har jag pratat med Elin Whilborg och bjudit in henne till Vimmerby kommun för en föreläsning om hur man kan räkna på andra sätt för att ta tillvara på lokala resurser i en kommun. 

Hon vill gärna komma till Vimmerby och föreläsa och vi kommer att spika tid och plats i dagarna. återkommer med den infomrationen. Men tills dess får ni gärna läsa hennes och Per Assmos publikation om erfarenheter från Ydre kommun och skolnedläggningen i Asby 2008. 

http://liu.diva-portal.org/smash/get/diva2:762956/FULLTEXT01.pdf

Kommunchefen beskriver på sin blogg en oro för debattklimatet så här :

"Det som jag däremot inte kan visa i någon rapport eller dyl är min oro kring vilka effekter den hätska stämning får av bl a rådande debattklimat i sociala medier kring de effektiviseringar som nu genomförs. Vi bor i en väldigt fin kommun med så många fördelar och som också har en mycket stor utvecklingspotential. Jag vill lyfta fram Peter Knutssons debattinlägg på Dagens Vimmerby där han skriver "att i dagens snabba mediaflöde så måste man ändå försöka hålla sig lite kall och vänta tills man har hela bilden.". Klart läsvärd!"

Alla politiker måste ta ansvar för demokratin och för folkets förtronde för politiken och för politikers arbete på lokal nivå. Risken är annars att vi får svårare att rekytera politiker till de lokala uppdragen. En vän till mig från Kolsva sa en gång: " Vi har de politiker vi förtjänar" och med det menade han att alla medborgare har en möjlighet att engagera sig i samhällsutvecklingen som politiker. Centerpartiet rekryterar nu många nya medlemmar och vi hälsar alla varmt välkomna att bidra: Lars Sandberg, Dennis Lindström är två av våra nya medlemmar som säkerligen kommer att bidra stort till demokratiarbetet och utvecklingen av vår kommun på olika sätt. Fler är varmt välkomna! Ring mig på 0761367700 och ställ frågor, diskutera den lokala politiken eller kom på ett av våra gruppmöten, kretsmöten eller en av våra tisdagsluncher. Tillsammans bygger vi vår nya närodlade politik med underifrånperspektiv ur gräsrötterna i myllan. Många plantor ska växa och blomma i den lokala politiken för Vimmerby har regionens största potential att växa hållbart med ett förnuftigt och samverkande ledarskap. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar