lördag 30 januari 2016

Paviljonger vid Astrid Lindgrens skola

Personalen på AL-skolan har informerats om att det ska placeras två paviljonger på varandra för att lösa det akuta lokalbehovet där. 

På tisdag kommer jag att fråga S och M varför man inte kan anta erbjudandet från Djursdala om en förberedelseklass där istället för dyra paviljonger vid AL där det redan dessutom är trångt på skolgården. 

Barn behöver lekytor och det finns det i Djursdala. Det civila samhället borde uppmuntras då de tar initiativ och vill hjälpa till med integrationen i hela kommunen.

Hoppas att vi åtminstone kan reflektera och diskutera detta på KS den 2 februari. För barnens skull och för hela kommunens utveckling. Även personalen på AL borde avlastas av att man inrättar en förberedelseklass i Djursdala.

Läs socialdemokratiske kommunalrådet i Botkyrkas utredning som kom förra veckan. I den står det att kommuner bör få större möjligheter att bussa barn till förberedelseklass för att få en bättre integration då man behöver tänka på att alla skolor i kommunen ska integreras med nyanlända barn. 

Min ena dotter går på Vimarskolan i årskurs fem. Hon kommer varje dag hem och berättar hur roligt det är att leka med de små barnen som går i förberedelseklass med Ann-Britt Frost.Varje rast åkte de pulka när det var snö och nu gungar de tillsammans i den stora gungan. Som förälder blir jag både varm och stolt över min dotter när hon berättar att hon lärt de nyanlända barnen färgerna på svenska och att hon lärt sig att räkna på syrianska. 

Det borde barnen i Djursdala också få uppleva. Vad gäller buss är det möjligt att ordna enligt den tjänsteman på kommunen som planerar busstrafiken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar