onsdag 20 januari 2016

SLUS är igång

Vimmerby kommun har fått medel av Tillväxtverket för att göra en social lokal utvecklingsplan. Idag har vi haft första mötet med advisory board/styrgrupp på Astrid Lindgrens Värld. 

Vi hade mycket bra diskusioner med fokus på hur attraktionskraften ska kunna öka i vår älskade kommun. Gruppen som samlades idag var ett härligt gäng som har uppdraget att göra många fler delaktiga i framtagandet av SLUS under kommande tvåårsperiod. 

Ola Granholm från Orsa hjälpte oss igång med erfarenheter från andra kommuner. Han uttryckte att detta första möte var en mycket bra start på arbetet. 

Jag ser fram emot att vara delaktig i att skapa ett ännu bättre Vimmerby. Tillsammans utnyttjar vi vår potential ännu mer. Det är målet och det krävs en samsyn i politiken, näringslivet och föreningslivet för att vi ska lyckas på bästa sätt och fokus ska vara att ungdomar måste bli mycket mer delaktiga i framtidsbygget av kommunen. Daniel Nestor är med i styrgruppen och det kommer också att bildas en referensgrupp  med ungdomar för att utforma vår sociala lokala utvecklingsplan med tillit och tolerans som värdeord. 

På bilden finns gruppen samlad och det saknas några som hade förhinder idag.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera