onsdag 27 januari 2016

Kverulanter betyder gnällspikar

http://www3.centerpartiet.se/Lokal/Vimmerby/Politik/

I ovanstående länk finns vår budget som vi anser ska gälla om Vimmerbys röstberättigade anser att skolorna i Djursdala, Gullringen och förskolan i Pelarne ska bevaras och utvecklas. 

Tomas Peterson klagar över kverulanter som han anser inte tar ansvar för kommunens ekonomi i dagens tidning. Han klagar över klagarna och beskriver inte vilka han avser.

Centerpartiet tar ansvar och kräver ett bättre genomförande av fiberprojektet ur ett affärsmässigt perspektiv. Vi kräver ekonomiska analyser som beskriver var barnen i förskolan i Gullringen och Djursdala ska äta sina måltider när skolornas matsalar är stängda. Vi vi vill veta hur S och M har tänkt sig att skollokalerna ska räcka till när det är akut lokalbrist på AL-skolan idag och när ventilationen inte räcker för de elever som går i Södra Vi skola. Hur ska 50 fler elever få plats med bibehållen kvalite på undervisningen och miljön i skolan. Hur ska skolbussarna som kör linjebuss med sexåringarna från Gullringen till Södra vi säkerställa barnens trygghet? Hur blir det med idrottshallarna? Ska de säljas eller hyras av KS. Ingen budget finns i dagsläget för det. 

Fortfarande har KS inte fått slutredovsining på äldreboendet trots att det stod klart för inflyttning i januari 2015 och invigdes i april förra året.Jag har efterfrågat den rapporten sedan oktober 2015. En obudgeterad avskrivning på närmare 8 miljoner görs 2015 utan att KS fått slutredovisning på projektet.

Även Helen Nilsson skriver en klagosång i dagens tidning.

Ingenstans finns en plan för vad den lila majoriteten vill på lång sikt med Vimmerby kommun. Är skälet att det saknas långsiktighet i deras gemensamma politik?

Våra båda kommunalråd borde tillsammans ägna mer tid åt att leda och styra kommunen än att skriva klagovisor i media, anser jag som medborgare. Det vore att ta ansvar för kommunens ekonomi. Och att skapa framtidstro i hela Vimmerby kommun med de fina förutsättningar och medborgare som bor och verkar här. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar