onsdag 6 juli 2016

100 nya jobb i Vimmerby

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/6012/ny-reform-skulle-kunna-skapa-100-nya-jobb-i-vimmerby/

Annie Lööf presenterade en ny reform i förrgår i Almedalen och jag har gjort en mycket översiktlig beräkning vilket ger att denna reform skulle kunna ge 50 nya jobb per år i två år. Det vore värdefullt för Vimmerby då vår arbetslöshet bland ungdomar och bland utrikes födda sticker ut. 

Skolan och äldreomsorgen behöver fler som arbetar och om det blir billigare att anställa skapas möjligheter för fler att komma in på arbetsmarknaden. 

Annie Lööf höll ett mycket bra tal i Almedalen där hon även tog upp könsstympning vilket förekommer även i Sverige trots att det är olagligt. 19000 personer är i riskzonen och redan finns 38000 personer i Sverige som är könsstympade. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/loof-vi-ska-vara-tuffa-mot-de-som-begar-brott

Åter till Vimmerby i Almedalen så får jag rapporter kopplade till Vimmerby. Ingegerd Peterson hade snappat upp följande: 

"Idag nämnde Per Lodenius artikeln och situationen i Vimmerby två gånger i ett bio seminarie!

Vidare nämnde chef / ordf för företagarna Vimmerby en gång som ett dåligt exempel. Det gällde beslutet om krav på kollektivavtal vid upphandlingar. Det skedde vid ett ekonomipolitiskt seminarie."


Det är inte smickrande att Företagarnas högsta ledning använder Vimmerby som ett dåligt exempel. Mycket bra att C, KD, L och SD ändrade på det olagliga beslutet att kräva kollektivavtal i kommunens alla upphandlingar. Kollektivavtalsliknande förhållanden ska vi självklart kräva av alla enligt vår gemensamma inköpspolicy med fem andra kommuner ( Hultsfred, Västervik, Mönsterås, Oskarshamn, Högsby) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar