söndag 17 juli 2016

Musik i kretslopp

Jag fick uppleva en världspremiär i lilla Vimmerby igår. Detta stora skedde i Ingebo hagar. Det var entreprenören Kristina Lindelöf som skapat det storslagna arrangemanget "Musik i kretslopp" som syftar till att skapa fler solelinstallationer och vinsten ska skänkas till utveckling av Kulturskolan i Vimmerby. 

Ett mycket lovvärt initativ och vi som var där fick uppleva en konsert av högsta klass. Det var mycket välmeriterade musiker från Stockholm och Örebro som framförde Bellman, Purcell, Mozart, Ack Värmeland, Arlens Over the rainbow mm och eget material. 

Konserten avslutades med den nykomponerade "Ingebolåten" som en av initativtagarna till konserten komponerat och framförde för första gången. Joakim Agnas heter han och är professor vid Kungliga Musikhögskolan. Malin William- Olsson på violin, Emma de Frumerie, Catarina Skoog Aquilonius och Hann Thorell imponerade djupt på mig med sin musikaliska skicklighet. 

TACK Kristina Lindlöf, Sevedebygdens musikförening och alla medverkande för att vi som var där fick uppleva detta. Hoppas verkligen att detta är en tradition som kommer att utvecklas och leva vidare år efter år.

Kultur gör livet värt att leva. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar