tisdag 12 juli 2016

Ekkullen på Astrid Lindgrens värld

Ekkullen är faktiskt en plats för betraktelse och reflektion. 

För några år sedan sålde kommunen Ekkullen och jag måste säga att det har blivit en mycket trevlig del av parken där man kan sitta lite för sig själv under ekens kraftfulla grenar. Strax ska jag avsluta den goda koppen kaffe i Ekmiljön och kolla in föreställningen "När Emil gjorde stora Tabberaset i Katthult".

Parkeringen är full men parken känns ändå rymlig och det är bara vid föreställningarna som det blir lite trängsel. Andra eller tredje tisdagen i juli brukar vara rekorddagar med minst 10000 besökare. Tänk vilken tur vi har som har en Astrid som föddes på Näs och som råkade skriva en så förskräckligt massa bra sagor som både blivit film och fina lekmiljöer. 

Ett säsongskort gör det möjligt att ta in parken och teaterföreställningarna i lagom stora portioner och då smakar de som mest och bäst enligt mig. En prisvärd och bra investering som gör det möjligt för en lokalpolitiker att turista på hemmaplan och bara vara en stund i den värld som lockar så många till Vimmerby. 

Fann ett hedersporträtt på instagram som Micce Rylander fotograferat på Gripsholm slott...konstnären Tommy Östmar fångade lekfullheten och kreativiteten år 1986 hos Världens bästa ASTRID. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar