söndag 17 juli 2016

Miljöpartiet är ansvariga för sänkningen av Yxern nu

Nils Hillerbrand är ordförande för Tekniska verken och har bland annat gett ett uppdrag till sin VD Anders Jonsson att fixa en ny vattendom för Yxern. Det framkom på mötet den 29 juni.

Det som också framkom är att ingen tjänar en krona på att tappa Yxern på vatten i den omfattning som nu görs. 

Alla var överens om att tappningen bör minska till minst 600 liter per sekund och nu eftersom inget skett kommer det att krävas ännu lägre tappning för att man inte ska riskera att torrlägga även ån nedströms Yxern utöver de stora arealer av sjön som redan torrlagts. Musslorna dör , fiskarna kan inte leka då deras lekplatser är torrlagda och fåglarna misslyckas med sin häckning. 

Idag har jag skrivit till Nils Hillerbrand och vädjat att han som ordförande agerar och ger regleringsföretaget uppdrag att minska tappningen. En miljöpartist borde reagera och agera när en miljökatastrof av denna dignitet håller på att ske på grund av en kombination av att ingen vill och vågar ta ansvar. 

Hoppas att Miljöpartisten som är kommunalråd i Linköpings kommun agerar nu. Allt annat vore ytterst pinsamt för ett parti som kallar sig Miljöpartiet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar