lördag 16 december 2017

Tack för beskedet från S att landsbygdsskolorna inte ska läggas ned


Hoppas att vi ses på marknaden idag. Centerpartiet har utökat med ett bord för vi är så många som vill möta medborgare, dricka en mugg glögg och samtala om hur Du vill förbättra Vimmerby, länet, sjukvården mm. Även rikspolitiken diskuterar vi gärna där ingångsjobb, trygghet, miljö, klimat, småföretagande och landsbygdsfrågorna är vårt fokus.


Jag noterar också en nyhet som jag uppskattar i Vimmerbypolitiken.
http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/17548/nestor-om-beskedet-vill-stada-bort-den-har-fragan/ Socialdemokraterna meddelade igår i ett pressmeddelande att de inte kommer att röra landsbygdsskolorna under mandatperioden 2019-2022. Vi tackar för det beskedet och beklagar att de inte fått med sig sin samarbetspartner på det utspelet. De meddelade samtidigt att de inte kommer att sänka skatten och det kanske är ett av skälen till att de inte ville göra just detta utspel med M som alldeles nyligen lovade en skattesänkning redan 2019 med 50 öre.


Det står att läsa under budgetanförande på kommunalrådsbloggen: http://kommunalradettomas.blogspot.se/


Jag minns valdebatten i TUNA i augusti 2014 som leddes av Åke Hammarskjöld. Den ordnades av LRF och det var den första valdebatten och en mycket välarrangerad sådan.


Åke Hammarskjöld frågade om hur partierna såg på landsbygdsskolorna. Alla partier inklusive S och M meddelade utan att blinka att de inte planerade för några skolnedläggningar under mandatperioden 2015-2018.


Det löftet hölls till den 1 april 2015. Det tog bara fyra månader in på mandatperioden så hade S och M brutit det vallöftet.


Denna gång förväntar jag mig att S inte lovar runt och håller tunt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar