onsdag 20 december 2017

Nybro Vikings vs Vimmerby Hockey

Innan jag for till Nybro igår så fick jag ett tips att besöka Liljas Arena i Nybro. Efter ett mycket intressant studiebesök i Högerås utanför Alsterbro där Svenska Kraftnät planerar för en 400 kilovolts kraftledning så fick jag och Anders Åkesson en visning av Liljas arena av KSO Christina Davidsson. Vi fick en inspirerande visning av deras nyligen utbyggda arena (2011) och nu ser vi båda fram emot länsderbyt i Allettan mellan Nybro Vikings och Vimmerby Hockey den 27 december med returmatch i Vimmerby den 29 december. Jag passade på att välkomna Christina och Stig Davidsson till Vimmerby Ishall den 29 december och de har tackat ja till ett besök.

Nybro och Vimmerby har en hel del likheter. Näringslivet är mångfacetterat med många småföretagare och de gröna näringarna är starka i båda dessa kommuner. Bostadsbolagen är snarlika och har redan en hel del samverkan och erfarenhetsutbyte. Karin Helmersson är nybliven ordförande i Nybro Bostäder AB och Magnus Danlid är Centerpartiet i Vimmerbys ledamot i Vimmerby.

https://nybro.se Nybro har en modern hemsida och jag längtar verkligen efter Vimmerbys nya hemsida som ska lanseras snart. Hoppas att den blir klar till sommaren eftersom den under lång tid har arbetats med. Kommer att bli riktigt bra tack vare bland annat webbstrateg Stefan Malmborg som arbetar med den nya hemsidan och han är en mycket engagerad medarbetare i Vimmerby kommun med stor erfarenhet av webbsidor. Webbsändning av fullmäktigesammanträde görs i Nybro och det tillsammans med en voteringstavla bör installeras i Vimmerby för att öka intresset för demokratiarbetet.

Christina Davidsson var oppositionsråd under den förra mandatperioden när S och M i Nybro hade valt att styra kommunen tillsammans. Christina Davidsson gjorde ett kanonval 2014 och bildade en koalition med M, KD, L, MP och V. Kommunen har under denna mandatperiod gjort betydande framsteg under Davidssons ledarskap. Mycket inspirerande för oss i C i Vimmerby att lyssna och lära av Christina Davidssons resa. Hon besökte oss i Tuna för cirka 2 år sedan och vi har tät kontakt sedan dess.

Nu ser jag fram emot en spännande batalj i hockey mellan dessa duktiga hockeyklubbar. Må bästa lag vinna och att det blir hockeyfest både i Nybro den 27/12 och i Vimmerby den 29/12.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar