tisdag 12 december 2017

Möte med Ekens ägare och KS AU

Spännande dag väntar.

Lunch med Robin Agnig som företräder det bolag som äger Eken. Det ska bli intressant att lyssna på hans planer för sin fastighet. Tomas Peterson, Helen Nilsson och Jens Stenman deltar också i detta lunchsamtal.

Därefter har vi KS AU med många inbokade föredragningar i olika ärenden. Som vanligt är det mest diskussionsärenden och inte så många beslutsärenden.
Här hittar du KS AUs kallelser och protokoll: http://www.vimmerby.se/kommun-politik/kommunstyrelse/kommunstyrelsens-arbetsutskott/kallelser-och-protokoll/ De tre senaste är ännu inte publicerade men de kommer nog snart att finnas här.

Den politiska organisationen för nästa mandatperiod och hur förslaget som fullmäktigeberedningen lämnat ska hantera remissförfarande och beredning till KF är ett av ärendena som ska diskuteras. Det är mycket viktigt att den politiska organisationen och kommunens organisation är samstämmiga och här anar jag dolda agendor. Hoppas att jag har fel i mina funderingar eftersom vi måste arbeta mer med transparens och öppenhet samt tydliga beslutsprocesser i bra samverkan mellan politiker och tjänstemän för medborgarnas bästa framöver. Ledarskapet måste stärkas på detta område.

Konstruktiva beslutsprocesser som är effektiva är mitt fokus för nästa mandatperiod. Därför föreslår vi i C oförändrat antal ledamöter i KF, fyra nämnder, BUN, SOC, valnämnden samt en servicenämnd för samhällsbyggnadsfrågor, kultur och fritid.

Näringslivsfrågorna finns nu i utvecklingsavdelningen som ska ledas av den nye chefen Thomas Svärd och där finns även kultur och fritidsfrågorna. Fullmäktigeberedningen har inte beskrivit var näringslivsfrågorna ska diskuteras, i kultur- och fritidsutskottet eller i arbetsutskottet. Det bör diskuteras snarast så att kommunens organisation och den politiska organisationen kommer att samspela effektivt.

Det finns även ett beslut i KS 5/12 om att inrätta ett kontaktcenter som innebär flera förändringar inom kultur- och fritidsområdet där ledarskapet kommer att förändras och två nya tjänster kommer att internrekryteras. Budget för dessa förändringar saknas för 2018. Ansvaret för kommunens ekonomi tas inte av M och S utan i princip hela potten oförutsett är mer eller mindre intecknad före budgetåret 2018 är påbörjad. Allvädersbanor i Södra vi på 1,8 miljoner är utlovad. Extern rekrytering av projektledare för kontaktcenter kommer att tillåtas om det inte är möjligt att internrekytera. Chef för kulturskolan och fabriken på 50% är redan utlyst (internrekrytering).http://www.vimmerby.se/naringslivsportalen/kommunen-som-arbetsgivare/lediga-tjanster/ Kvinnojouren ska få mer medel vilket ett enigt KF beslutade att finansiera via oförutsedda medel. Kommunfullmäktige har också planerat fyra gruppmöten för gruppledare vilka inte är budgeterade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar