fredag 22 december 2017

Det är resultaten som räknas...

Har försökt att sammanställa vad Centerpartiet varit med om att åstadkomma 2017 tillsammans med andra partier i Vimmerby.

Enig rambudget antogs i juni 2017. Centerpartiet hade ett antal säryrkanden vad gäller investeringsbudgeten som tyvärr avslogs. Ett av dem gällde byte av hallgolv och vikvägg som beställdes den 5 december av M och S. Det är vi tacksamma för i C.

Social lokal utvecklingsstrategi antogs enigt i oktober 2017

Enig budget antogs med några få undantag i november 2017 där förskolan tilldelades 3,5 extra miljoner.

100000kr extra yrkade C till kultur och fritid vilket M och S stöttade. Föreningslivet är kittet som får samhället att hålla ihop så att det sociala kapitalet växer. Lyssnade på Per Grankvist som beskrev hur en forskare konstaterat att skillnaden i tillväxt mellan södra och norra Italien var att i söder var det maffian och kyrkan som styrde och i norra Italien var det ett starkt föreningsliv med många mötesplatser som var framträdande i samhället. Mötena leder till affärer mellan människor och det sociala kapitalet leder till tillväxt.

Vimmerbys mötesplatser blir fler. Nu finns sex till antalet och de är CEOS, Bullerbyn, Focushuset, Fabriken, Frödinge och Södra Vi.

Den 5 december anpassar M och S beslutet och beställer ett uppdrag av Samhällsbyggnadsavdelningen om att bygga GC-väg i Gullringen som KD och C yrkade bifall på den 27 november. 

S meddelade att landsbygdsskolorna får vara kvar 2019-2022. Ett riktigt viktigt besked som vi i oppositionen tacksamt tar emot. Oklart hur M ställer sig i den frågan. Det har inte ännu meddelats.

FB-bostad ska bygga 16 lägenheter med spadtag den 5 februari 2018 vilket beslutats i enighet.

Vimarhem ska bygga på Pistolsmeden. 39 lägenheter och 6 gruppbostadslägenheter ska byggas 2019 tack vare att Centerpartiets ledamöter i Vimarhem drivit den förändringen av detaljplanen som krävdes för det bygget.

Jämställd utbetalning av försörjningsstödet kommer att införas i reglementet efter att C stött på och påpekat att allt annat är orimligt. Vi fick tipset från C i Hultsfred som uppmärksammade oss på denna ojämlikhet. Hälften av försörjningsstödet kommer i fortsättningen att betalas ut till kvinnan respektive mannen i familjen. 

Vimmerby har tillsatt en ny namngivningsgrupp på initiativ av Centerpartiets motion om detta. Bevara Vimmerby hade en diskussionskväll den 14 december där ett antal namn på nya gator föreslogs. Bland annat vill man att torget framför Rådhuset som idag är en del av Stora Torget ska döpas till Astrid Lindgrens torg. Det tycker jag låter som en förträfflig idé. 

Ceos är nästan fullt och alla etableringar har gjorts i enighet. Ett riktigt bra område för Vimmerbys utveckling är på god väg att skapas med Rautamo, Strömstyrkan, Dollarstore, Bilcenter, Eklunds företagscenter mm.

50 000 kronor extra till Kvinnojouren beslutades enigt av KF den 27 november på initiativ av Vänsterpartiet.

En ny utvecklingschef har anställts av kommunen. Vi hälsar Thomas Svärd välkommen till jobbet den 15 februari 2018.

Vi tackar personalchef Monica Bergh för de 8 åren som personalchef i kommunen och önskar henne lycka till i grannkommunen.

Nu går vi in i valåret 2018 och det kommer garanterat att bli ett spännande och viktigt år för Vimmerby kommun. Jag tror att Astrid Lindgrens värld kommer att spränga drömgränsen inkluderat besökare på NÄS 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar