måndag 11 december 2017

Tips, kolla in dokumentären om Fälldin mm

Den är välgjord och mycket intressant, dokumentären om Fälldin som finns på SVT PLAY.

Har roat mig med att titta på den så här på morgonkvisten efter energipåfyllnad under tre dagar i Stockholm med centerpartisitiska toppkandidater från hela landet.

Jag noterar att 70-talets energifrågor och skattepolitik avgjorde valet 1976. De blockpolitiska diskussionerna pågår än idag och medias intresse för hur alliansen ska kunna bilda regering efter valet 2018 är mycket stort.

Den fråga som idag kommer att vara avgörande är hur vi lyckas med inkluderingen så att vi får till en bästa möjliga integration när vi nu ökar befolkningstalet.

Vimmerby erhåller 6,5 miljoner mer 2018 jämfört med 2017 i skattemedel. De pengarna förstärker vår ekonomi och möjliggör välbehövliga och nödvändiga satsningar i förskolan.

Vi behöver ett nytt ledarskap som gör mer verkstad och skapar fler bostäder i hela kommunen. Dubbel markanvisning är en möjlighet som jag vill att vi ska lyfta. Det behövs bostäder i tätorten men även i kransorterna, anser jag. Många äldre vill bo på landsbygden på ålderdomen. Det visar satsningen i Tuna, Solgläntan är ett mycket uppskattat boende för många äldre med en närhet och gemenskap som ger de boende trygghet i sin hembygd.

Vidala ska byggas ut och det ger också en satsning utanför centralorten Vimmerby. På tisdag har jag bjudit in Ekens ägare till ett förutsättningslöst samtal. Våra båda kommunalråd och Jens Stenman från V kommer också att delta.

Vi möts och bygger Vimmerby med ansvar, mod och fantasi! Inspirerad av Fälldins ledarskap idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar