lördag 30 december 2017

Sommarbemanning 2018 mm

I dagens Vimmerby tidning annonserar våra grannkommuner efter sommarpersonal. (Kinda, Eksjö och Västervik) Det är tydligt att det kommer att bli konkurrens om sommarvikarierna. Hur ska Vimmerby kommun rekrytera sommarpersonalen? Det kommer att bli en utmaning.

Först ska kommunen rekrytera en ny personalchef och ersättare för ytterligare en person som slutar på kommunens personalavdelning och ska börja på HR på Ljunghälls. Denna omställning behöver göras noggrant och metodiskt.

Sedan ska vi fortsätta att arbeta hårt för att minska sjukskrivningarna och det finns ett förslag om att dubbla friskvårdsbidraget inom budget. Det kan vara en pusselbit kring att bli en ännu bättre arbetsgivare. Undrar om S och M är överens om det.

Dessutom måste kommunen bli bättre på lika möjligheter och rättigheter som arbetsgivare och kommunens chefer behöver utbildas ännu mer kring sitt ansvar vid nyanställningar.

Noterar idag att majoriteten inte heller verkar vara överens om hur man ska hantera åldersbestämningen av våra ensamkommande. M vill polisanmäla bidragsbrott medan S uttrycker skepsis kring hur åldersbestämningen gått till och om den är tillförlitlig.

Skattenivå, landsbygdsskolorna och de ensamkommandes åldersbestämningar tillsammans med kravet på kollektivavtal vid upphandlingar är fyra skiljelinjer mellan S och M i Vimmerby som är tydliga. Fler kommer att läggas till listan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar