tisdag 28 augusti 2018

Budget 2019 och valtips till Dig som ska rösta den 9/9

Den 9 september är det val till Kommunfullmäktige i Vimmerby där jag står som etta och är Centerpartiets kommunalrådskandidat. Val till landstingsfullmäktige och till Sveriges Riksdag förrättas samma dag.

Den 15 oktober samlas det nyvalda kommunfullmäktige för sammanträde i Plenisalen i Vimmerby.

Den 26 november har vi budgetfullmäktige och då antas detaljbudgeten och investeringsplanen för 2019.

KS AU är budgetberedning och KS beslutar om förslag till budget den 27 oktober.

Centerpartiets budgetförslag som vi kommer att lägga den 27 oktober kan bli det som kommunfullmäktige antar under förutsättning att Centerpartiet får högt förtroende i valet den 9 september. Därför är det extra viktigt att rösta på det parti som du anser har det bästa laget och förslaget och den bästa politiken för kommunen FRAMÅT den 9 september. Vill du ha en snabb förändring så behöver vi i C Din röst den 9 september. Tack på förhand!

Inte nog med det. Vill du se en mer nära vård i Kalmar län där satsningar görs på alla tre sjukhusen i länet? Då behöver alliansen få mandatet att styra landstinget. Christer Jonsson är vår kandidat som landstingsstyrelsens ordförande för kommande mandatperiod.

Regional utveckling behöver ledas av Centerpartiet och där har vi Leif Larsson, Christel Alvarsson , Ingegerd Peterson, Ulrika Lindh och Roland Åkesson som starka regionala kandidater med mycket erfarenhet och kunskap. Det finns sex landstingsvalkretsar i länet så det är sex olika valsedlar för centerpartiet med kandidater som vill föra Kalmar län FRAMÅT Här finns hela valsedlarna : .https://data.val.se/val/val2018/valsedlar/L/lan/08/valsedlar.html#id0004

I Hultsfred-Vimmerby valkrets toppas listan av Leif Larsson med Per-Inge Pettersson och Anna-Carin Cederstrand som tvåa och trea. På femte plats finns Maja Danlid som är en ung frisk fläkt med mycket driv för länets utveckling.

I Riksdagsvalet finns Anders Åkesson etta och jag är tvåa. Centerpartiet har idag ett mandat men vill ha minst två. Därför vill jag ha Ditt kryss i valet till Sveriges Riksdag. Norra Kalmar län behöver en starkare röst i Stockholm . Jag är redo att axla den rollen om Du ger mig det förtroendet. Senast Vimmerby hade en riksdagsledamot från Centerpartiet så hette det Bondeförbundet. Astrid Lindgrens bror, Gunnar Eriksson på NÄS var riksdagsledamot 1945-1955. Snart är det väl dags för den första kvinnan från Vimmerby som riksdagsledamot. Leif Carlsson har varit moderat riksdagsledamot och Stig Anemyr har företrätt S i Sveriges riksdag. Finns säkert fler men det är svårt att få fram dessa uppgifter via Google.

Värdera noga Ditt val den 9 september och framförallt RÖSTA, det är din rättighet och skyldighet i vår gemensamma svenska demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar