måndag 13 augusti 2018

UVEN behöver en ny detaljplan för 3-4 våningar.

Igår kom det ett brev till mig som gruppledare för C. Nedan finns både brevet (utan avsändare givetvis) och svaret. Ärendet gäller det skriande behovet av bostäder och att vi i kommunen behöver lyssna in och inte bara ta första bästa förslag på denna centrala tomt. 

Hej!
Skriver till dig som gruppledare för centern i Vimmerby. 
Jag är pensionär sedan några år, bosatt på en gård på landet. Har följt lite vad som händer på bostadsfronten i Vimmerby. Anledningen är ju att vi inom några år kommer att vilja flytta till lägenhet, företrädesvis bostadsrätt. 
Utbudet är minst sagt magert. Såg att du/ni opponerade er mot att det skulle byggas 2-planshus på kvarteret Uven. Tycker också det vore ett stort slöseri med en så central tomt att inte bygga högre. Tittar man på tomten är den ju ganska låg med minst 1 1/2- planshus runtomkring. Huset framför med zooaffären är ju redan 4 våningar högt. Varför inte ta tillfället i akt och bygga 3-4 våningar, det kan ju i alla fall inte bli fulare!!
Har tittat på det omnämnda företaget Storebrolyans planritning  (finns på nätet) men måste säga det verkar vara en lågbudgetvariant för ungdomar. Små enkla moduler utan minsta svängrum för äldre. Bygger man istället lite bättre, högre, lite mer anpassat för äldre, skulle ju många villor frigöras för unga familjer. Borde väl gå att få någon entreprenör att bygga om man utökar yta och höjd. Även om det tar lite längre tid tror jag kommunen tjänar på det i det långa loppet. 
Hoppas ni kan få fler att tänka efter hur behovet och efterfrågan ser ut utan att ta första bästa förslag. 

Hej och stor TACK för att du hör av dig. Vi i C vill snarast att det beställs en ny detaljplan som möjliggör ett 3-4-våningshus på UVEN. Nuvarande detaljplan tillåter två våningar. Eftersom tandläkare Wallin vill hålla på till nästa sommar så hinner vi göra en detaljplan innan vi kan börja bygga på denna centrala tomt. 

Vi vill också att tomten som Vimarhem äger ska ut på marknaden så att den aktör som bjuder mest och har bäst upplägg får köpa tomten. Kommunen kan ju ställa kravet att det inte bara är den som betalar mest för tomten som får köpa den utan också att det som köparen planerar att bygga passar kommunen bra. Dubbel markanvisning innebär att den som blir anvisad en central tomt också anvisas att bygga på en tomt i en kransort. Det tror jag vore uppskattat i kransorterna. Södra Vi skulle ju passa för lite fler bostäder som är tillgänglighetsanpassade så att äldre kan flytta från villan till en lägenhet. 

Det var några planer som vi diskuterar i Centerpartiet. Skriv gärna och bekräfta att du fått dem och vad du anser om dem. 

Vill du läsa mer om vår politik, kolla in hemsidan . På min blogg skriver jag också en del. Hör av dig om du vill ha länkarna till sidorna. 

MVH // Ingela Nilsson Nachtweij 
Gruppledare för Centerpartiet i Vimmerby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar