lördag 11 augusti 2018

Vecka 33, valrörelsen fortsätter och takten ökas

Måndagen blir det turné igen . Först Köpstadens dämme i Färjestaden med pressträff om vad som behöver göras för att vi ska klara vattenförsörjningen över tid oavsett väder.
Så kan Öland leda klimatomställningen
Sommaren 2018 är en av de frågor som debatteras mest den om hur vi ska genomföra en klimat- och miljöomställning. Ett fossilfritt samhälle erbjuder framtidsmöjligheter, men kräver vissa uppoffringar och satsningar.
Öland har stora förutsättningar för att bli fossilfritt, men då måste vi ta tillvara de möjligheter som finns. På Öland finns alla möjligheter att producera biogas, vind- och solkraft
Centerpartiets riksdagskandidater vill vi gå från prat till verkstad för att utvinna förnyelsebar energi. 
Vi vill dessutom satsa stort på anläggande och återskapande av våtmarker på vår ö. Våtmarkernas vattenhållande effekt ger vatten till odlingar, bidrar till grundvattenbildning och minskar näringsläckaget till Östersjön/Kalmarsund.
När Måndag 13/10 klockan 10.00
Var: Dämmet vid Köpstaden
Vilka: Anders Åkesson, Åsa ”Felix” Everbrand, Ingela Nilsson Nachtweij, Karin Helmersson, Johan Åhlund och Per-Olov Johansson

På tisdag den 14/8 ska toppkandidaterna för M, S och C fotograferas framför Stadshuset av Dagens Vimmerby till ett valmagasin. 

Centerlunch på Stadshotellet kl. 12. Ingen föranmälan. 

Onsdagen den 15 augusti, Centerpartiets ungdomsförbunds ordförande Magnus Ek från Valdemarsvik/ Norrköping kommer på besök. Vi bjuder in media till pressträff vid den nyligen anlagda våtmarken Långtarmen, som ligger mellan Blackstad och Ankarsrum, intill Hultserum.Vi samlas i Dalsjö hos Birger Andersson, Dalsjö som är vår värd denna dag och våtmarkskunniga Tommy Skoog, Oskarshamn och Johan Åhlund från Öland kommer också till pressträffen. Vi behöver mer vatten i landskapet och att skapa våtmarker i inlandet är ett sätt. 14 markägare har skapat denna våtmark vid Långtarmen som också blivit ett populärt ställe för sjöfågel mm. Tid: 14.00. Här vill vi gärna ha föranmälan för att kunna planera bättre. Vi kommer också att beröra sjön Yxern och arbetet med att skapa en ny och mer hållbar situation för norra länets största sjö, som drabbats hårt av sjöreglering på grund av en omodern vattendom från 1938. Centerpartiet i Tjust är också inbjudna till denna träff eftersom både Långtarmen och Yxern tillhör båda.

På kvällen talar Magnus Ek på kretsens valupptakt i Frödinge bygdegård. 

Mellan 16 och 18.30 kommer det att bli CUF-möte för länets alla CUF-are. Kul tycker jag eftersom det var i Frödinge CUF när Tomas Holgersson var ordförande som mitt politiska intresse vaknade. Året var 1979 och jag var 13 år. Vi arrangerade Frödinge allmogeting som var en riktig happening i bygden med bra artister, politiskt tal och barnaktiviteter. Folkfest helt enkelt. 

Kvällen krockar med en föreläsning om giftfri förskola som Naturskyddsföreningen arrangerar på Vimmerby Folkhögskola. Jacob Käll och jag deltar på den. 

Resten av veckans vardagar ägnas åt mina elever som kommit tillbaka efter sommarlovet till Gamlebygymnasiet.

På fredag 15-18 finns Centerpartiet utanför Lindex och även på lördag 10-13. Kom förbi på en kopp kaffe. ”Lägg din idé i hatten så får du en flaska vatten” är vår kampanj för att engagera er och få in förbättringsförslag för hela kommunen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar