tisdag 21 augusti 2018

Öppet brev till Telia/Scanova

Jag samtalade i våras med en invånare som bor på en gård i norra delen av Vimmerby kommun.

Hon beskrev att de kommer att få ett stort problem med internetuppkoppling till sitt hus och till sin verksamhet. De bedriver liksom många andra rumsuthyrning till turister. Det första gästerna efterfrågar är wi-fi när de anländer.

Nu ska Telia via Scanova släcka ner 600 fasta anslutningar i Vimmerby kommun i oktober.

Byalagen i norra och östra delen av kommunen jobbar på för fullt men kommer inte att hinna blåsa fiber före oktober 2018. Det innebär att Telia/Scanova måste installera mobil utrustning till sina 600 kunder som inte kommer att ha en fast anslutning och som bara kommer att användas en kort tid tills fibern är på plats.

För mig som politiker är detta orimligt och kapitalförstöring men framförallt orsakar det stora problem för de invånare som drabbas. Strul med att installera mobil telefoni för några månaders bruk innan fibern är på plats och oro för att inte ha stabil tillgång till wi-fi för sina verksamheter.

Hur ser Telia/Scanova på detta problem. Skulle det vara möjligt att invänta fiberinstallationerna i Vimmerby kommun tills ni släcker ner de fasta anslutningarna. Det är ju ett av era bolag som bygger fibern åt byalagen så det vore rimligt med en kommunikation mellan er för att kunna planera omställningen så att det inte blir glapp.

Tacksam för snabbt svar från er.

Vänligen
Ingela Nilsson Nachtweij
Oppositionsråd Vimmerby kommun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar