måndag 20 augusti 2018

Vi måste värna demokratin

Alla partier i kommunfullmäktige skrev under en motion om att ta fram en policy mot främlingsfientlighet och en handlingsplan för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism i november 2015 på initiativ av mig och Centerpartiet. .

https://www.centerpartiet.se/lokal/kalmar-lan/vimmerby/startsida/politik/motioner-interpellationer/motion-om-framtagande-av-policy-mot-framlingsfientlighet-och-handlingsplan-for-att-varna-demokratin-mot-valdsbejakande-extremism

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/2071/alla-partier-stallde-sig-bakom-centermotion-mot-rasism/

När kommer S och M att lyfta fram och låta motionen hanteras av politiken? Tre år har snart gått sedan motionen lämnades in. Eftersom alla partier står bakom motionen så finns all anledning att tro att förslaget till policy och handlingsplan kommer att bifallas men för det krävs det framtagande av de dokumenten. Kommundirektören och säkerhetssamordnare uppger att det är på G men att det varit så många andra uppgifter som måste prioriteras att göras före detta. Här beskriver säkerhetssamordnare Håkan Westerback situationen och vad handlingsplanen kommer att innehålla.
http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vimmerby/vit-makt-miljoernas-starkaste-fasten-vimmerby-pa-plats-11-om5363853.aspx

För mig som politiker i Vimmerby är detta viktigt att prioritera liksom jämställdhetsarbete , folkhälsoarbete mm. Självklart inser jag att det är svårt att hinna med allt som vi politiker efterfrågar men det vore bra att kommunicera en tidsplan för att vi politiker inte ska uppleva att frågorna inte arbetas med. Tilliten ökar när vi informerar varandra om processerna och allt det arbete som görs och pågår. Allt arbete som alla kommunens medarbetare uträttar dagligen för kommunens utveckling behöver uppmärksammas och synliggöras mer, tycker jag. Många sliter alldeles kolossalt och med låga löner för att våra äldre och våra barn ska ha det bra i vardagen. Dem skänker jag en tacksamhetens tanke så här i arla morgonstund. Tack för era insatser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar