lördag 4 augusti 2018

Valkonventet dag 2

Anders W Jonsson, vice partiordförande inledde dagen med ett riktigt bra och gripande tal . Han beskrev hur en del som haft ett fritt liv med personlig assistans nu fått den indragen. Det är 1500 personer som blivit drabbade av regeringens nya politik för minskad assistans. Även äldreomsorgen beskrevs.

Jag träffade en kvinna från Blekinge på väg till konventet som peppade min kandidatur och tipsade om att lyfta pensionsfrågan. centerpartiet driver flera reformer inom pensionssystemet som är värda att lyftas fram så den uppmaningen ska jag fundera över och även lägga tid på att läsa in mig på vår politik för äldre.

Efter Anders så kom dagens höjdpunkt. Daniel Donlinds föreläsning om hur man kan resa sig efter att man blivit nockad, sätta mål och kämpa ända in i kaklet. En mycket inspirerande föreläsning.

Slutligen peppades vi med goda exempel från hela Sverige med kampanjidéer. Några fick också komma fram och berätta.

400 centerpartister deltog sedan i PRIDE-tåget med Annie i spetsen. parollen var KÄRLEK FÖR SVERIGE FRAMÅT och ALL U NEED IS LÖÖF

En bra final på två fina dagar som gett mycket energi. 800 centerpartister är nu laddade till tårna för valkampanj. Cirka 870 timmar tills valkokalerna stänger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar