fredag 10 augusti 2018

Investeringsbehoven är stora och kräver även privata aktörer

Läser att V vill bygga trygghetsboende i Södra Vi.

Kommunen har en begränsad låneram och det finns många behov av olika byggnationer för vård, skola och omsorg. När alliansen ledde kommunen 2010-2014 fanns en fundering om att en privat aktör skulle bygga vårdboende. Men det beslutades att kommunen skulle bygga. Sedan ville alliansen ha privat drift av den ena delen. Det blev inte heller så eftersom personalen inte såg några fördelar med det. 
Vi behöver utreda skolstrukturen i tätorten och BUN har gett ett uppdrag till samhällsbyggnadsavdelningen om det. Ska vi bygga ett nytt högstadium, flytta alla låg- och mellanstadieelever i tätorten till Vimarskolan och erbjuda fritt skolval med skolskjuts i båda riktningar (från tätort till landsbygdsskola till exempel) Eller ska vi renovera AL-skolan och till vilka elever i så fall? Många frågor som snarast måste få ett välgrundat svar så att elever , personal och föräldrar vet vad som gäller FRAMÅT. 
Vi behöver bygga ut Vidala. 
Vimarhem bygger nu för 100 miljoner på Pistolsmeden. 
VEMAB ska bygga ut reningsverket mm. 
VEMAB ska också bygga laddstolpar.
Vimmerby fibernät AB ska bygga fiber. 
Alla investeringar ska inrymmas i kommunens totala låneram. Kommuninvest hade ögonen på oss för några år sedan efter 2014 års stora investeringsnivå med äldreboende, förskola, Krönsmon och Vimmerby fibers investeringar 2011-2014. Nu ser det bättre ut men fortfarande är det stora investeringsbehov. Min slutsats är att privata aktörer måste erbjudas att bygga i Vimmerby. Det vill inte V. Det är tydligt och därför behövs ett ledarskap för Vimmerby som kan se fördelar med privat företagsamhet i samklang med det offentliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar