lördag 25 augusti 2018

Politikerutfrågningar fortsätter och agenda vecka 35

Igår deltog jag i en politikerutfrågning på Vimmerby gymnasium. Vi var sju partier på plats i aulan och åtta partier i Teaterlokalen.

Jaafar al Jabiri, Curt Tyrberg och jag företrädde Centerpartiet.

Min reflektion är att vi har helt fantastiska ungdomar i Vimmerby. Bra frågor, intresserade ungdomar och engagerade politiker präglade dagen. Tack för den upplevelsen!

Moderaterna hade en tjej från Västervik på plats som är född 2004. Fantastiskt bra gjort att våga sätta sig på en scen på ett gymnasie och förklara sitt partis ideologi i den åldern. Riktigt bra jobbat av Fanny Karlsson.

I övrigt tror jag att eleverna på gymnasiet fick en rätt tydlig bild av skillnaderna mellan de olika partierna. Den 3 september arrangeras skolvalet där. Ska bli spännande att se valresultatet.

Nästa vecka:

Måndag: Anders W Jonsson, Centerpartiet förste vice ordförande besöker Vimmerby på förmiddagen. Han är barnläkare i Gävle i det civila och arbetar en helg i månaden på sjukhuset där för att hålla kontakten med arbetslivet samtidigt som han är gruppledare för Centerpoartiets riksdagsgrupp.

Anders W Jonsson fokuserar på vårdfrågorna och har lyft LSS-lagstiftningen samt NÄRA VÅRD med kravet på fast läkarkontakt och fler händer i primärvården mm.

Han besöker länet i två dagar och turnerar runt till flera olika platser.

Tisdag: Centerlunch på Stadshotellet för medlemmar. Möte med VKF kl. 16.30 och Politikerutfrågning i Bullerbyn 18-19.30.

Onsdag: Gamleby på dagen. Företagarnas politikerutfrågning på Stadshotellet på kvällen

Torsdag: Telefonintervju med Radio Kalmar på förmiddagen. 16.30 Viger ett tyskt par vid Krön.

Fredag: Gamleby fm och på eftermiddagen har vi samrådsmöte med Hultsfreds kommuns presidie. Ett av få möten där jag får delta som oppositionssamordnare i KS tillsammans med presidiet som består enbart av de båda kommunalråden.

Lördag: Centerpartiet finns i Södra Vi och Gullringen för att möta väljare där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar