fredag 24 augusti 2018

Förskolan i Vimmerby

Centerpartiet har ett helt paket för förskolans utveckling och expansion i Vimmerby kommun.

Vi vill utreda hur man skulle kunna skapa fler förskoleplatser i Djursdala, Gullringen och Tuna. Där finns flera barn som vill ha förskoleplats och kan vi ordna det så avlastas trycket på förskolorna inne i Vimmerby. Vi har också en plan i kommunen att bygga ut förskolan i Södra Vi. Med två avdelningar. Byggstart 2020.

S och M hävdar att det behöver snarast byggas en förskola med 10 avdelningar inkluderat ”nattis”.

Vi menar att vi ska bygga maximalt sex avdelningar på en och samma plats. Nu blir det byggnation i Nybble eftersom S och M är överens om att den platsen är bättre än VOK-skogen enligt Lis-Astrid Andersson. http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/25449/andersson-nybble-ar-ett-battre-alternativ/

Vi har två paviljonger vid Skogsbacken som snart ska avvecklas på grund av att hyreskontraktet går ut. Vi har fyra paviljonger som kallas Lilla Lunden som har fyra år kvar på hyrestiden. Vi i Centerpartiet skulle vilja avveckla Lilla Lunden snabbt eftersom de paviljongerna är både dyra och olämpliga som förskola på grund av att de är i två plan och kräver hiss.

Tillagningsköket borde ha byggts på Lunden och inte på de tillfälliga paviljongerna på Lilla Lunden. Vi besökte nämligen Lunden för en tid sedan och förstod att det är enkelt att göra om mottagningsköket där till ett tillagningskök. Det vore bra för alla.

Dessa sex avdelningar ska inrymmas i nya lokaler och vi ser det som lämpligast att bygga en förskola med sex avdelningar 2019 i Nybble.http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vimmerby/bygg-nya-forskolan-i-nybble-istallet-om5362302.aspx

Därefter bör vi bygga en tre avdelningar stor förskola vid Vimarskolan som kan användas till förskoleklass eller förskola beroende på behovet. Då får vi en fastighet som kan användas flexibelt och fungera som ett dragspel i verksamheten.

Detta är vårt förskoleplatser till Vimmerby kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar