torsdag 23 augusti 2018

Sofia Jarl på Valhall i söndags.


Pressreferat, Sofia Jarl , Centerkvinnornas förbundsordförande mötte Hultsfredsbor på söndagskvällen den 19 augusti. Centerkvinnorna är ett av Sveriges största kvinnoförbund med 85 år på nacken. Fokus för förbundet är att lyfta kvinnolista kandidater och jämställdhetsfrågorna. 


Sofia Jarl berättade om de tre sakfrågorna som nu lyfts in i valrörelsen av Centerkvinnorna. 1. Tjejer äger vilket dels innebär att kvinnor har rätten till sin egen kropp och dels att sexualbrotten måste minskas genom förbättrad rättssäkerhet och stärkt och breddad sexualkunskap. Det är viktigt att fler vågar anmäla och fler blir fällda för sexualbrott.  mm. 2. Regeringens förslag om vinsttak i välfärden riktar sig mot kvinnodominerade yrken och riskerar att försämra jämställdheten. Det riskerar att minska kvinnors företagande och försämra valfrihet för oss alla. 3. Förlossningsvården måste förbättras , både den som sker före, under och efter förlossningen. En sammanhållen vårdkedja där man får tillgång samma barnmorska under gravidet, förlossning och eftervård. Dessutom måste centraliseringen av förlossningsvården måste brytas så att kvinnors trygghet ökas på landsbygden. Det är orimligt att ha alltför långt att åka till närmaste förlossning.

Mötet på Valhall samlade cirka 20 personer och det blev en öppen och bra diskussion om en av de viktigaste frågorna i samhället nämligen den om lika lön för lika arbete och rättvisa förutsättningar oavsett kön.

Elisabeth Löfkvist och Gunilla Aronsson var värdar för kvällen och medarrangör var Centerpartiet i Vimmerby som företräddes av riksdagskandidat Ingela Nilsson Nachtweij. Samtalet handlade om hur det är ställt med jämställdheten för unga, psykisk ohälsa som ökar både bland flickor och pojkar samt hur viktigt det är att vi diskuterar mer kring det grova pornografiska våldet som många mycket unga i Sverige konsumerar idag via nätet och som är helt verklighetsfrånvänt.

Gunilla Aronsson
Sofia Jarl ,
Elisabeth Löfkvist
Ingela Nilsson Nachtweij 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar