onsdag 29 augusti 2018

Kryssa en centerpartist den 9/9

Den politiska styrningen över ekonomin måste förbättras för att skapa en ännu bättre vård, skola och omsorg i hela kommunen. 

Centerpartiet vill göra mer för att föra Vimmerby framåt. Det viktigaste nu är att kommunens resurser fördelas och används effektivt. 

Vi inser att Vimmerbyborna nu betalar Smålands högsta kommunalskatt och målet är att skatten inte behöver höjas mer utan snarare sänkas. 

För att kommunens resurser ska fördelas bättre så är det personalen som vi måste jobba med. Vi har 1400 medarbetare som varje dag arbetar hårt. 

Vi vill att kommunens anställda känner sig behövda och får ut mesta möjliga av sin arbetsinsats och varje dag går hem från jobbet och känner att man bidragit till kommunens utveckling och välfärdstjänsterna inom vård, skola och omsorg , samhällsbygg samt kommunens utveckling. 

Vi vill använda kommunens personal för att skapa utveckling. I undantagsfall ser vi behov av externa konsulter och det är bara när kommunens anställda saknar kompetensen som konsulter behövs. Utvecklingsprojekt behöver ledas av en av kommunens duktiga chefer och beställningen och uppföljningen av konsultinsatser måste förbättras. 

Vi behöver arbeta mer med strategisk planering där vi tar fram översiktsplaner och detaljplaner som bygger Vimmerby långsiktigt mer hållbart. Vi måste jobba för att sluta breda politiska uppgörelser kring samhällsplaneringen vad gäller byggnationer av förskolor, skolor, trygghetsboenden, bostäder och vårdboenden. 

Vi måste också se över våra IT-kostnader. Därför har Centerpartiet lämnat in en motion som syftar till

- att kommunen snarast tar fram en digitaliseringsstrategi som beskriver hur kommunen ska bli bättre på digitalisering och ligga i framkant vad gäller digital teknik och digitalt användande

- att kommunen utreder hur den hanterar IT-frågor inom kommunen både vad gäller funktion och kostnader.

Centerpartiet har kunniga kandidater som är redo att ta ett mycket större ansvar framåt och leda kommunen tillsammans med Dig. Vår samlade kompetens är bred och vår grupp består av personer med olika erfarenhet och kompetens.

Kryssa en centerpartist den 9 september

Ingela Nilsson Nachtweij (C)
Gruppledare för Centerpartiet i Vimmerby och kommunalrådskandidat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar