tisdag 7 augusti 2018

Lite datum och tider

Efter tre intensiva dagar i Stockholm med förtroenderåd och valkonvent är jag fulladdad med inspiration inför valrörelsen som nu går in i ett intensivskede. Igår var jag på två pressträffar och beskrev hur integration och inkludering måste bli bättre. Ordning och reda, hjärta och hjärna behövs i migrationen. Snabbare asylprocess så att människor slipper lång väntan. Har du inte asylskäl ska du snabbt få det beskedet. Det tjänar alla på. Har du asylskäl ska det också gå snabbt så att du kan påbörja SFI och snabbt komma in i arbete. 

Det kommer att finnas flera tillfällen att lyssna på oss politiska företrädare i debatter i kommunen.

8 augusti klockan 14 håller SPF och PRO en politikerutfrågning i Folkets park. Magnus Danlid deltar i debatten för vår räkning. Ingela Nilsson Nachtweij har besök av miljö- och klimatpolitiske talespersonen Rickard Nordin, Öppet möte klockan 15 på PARIS Konditori. 

Kommunal har politikerutfrågning på Nossen den 21 augusti. Ingela Nilsson Nachtweij deltar. 

Dagen efter har LRF sin sedvanliga debatt om de gröna näringarnas viktigaste frågor mm. Den äger rum i TUNA den 22 augusti ,  Peter Karlsson  deltar. 

24 augusti är det skoldebatt på Vimmerby gymnasium och på de två högstadierna samt skolval. Jaafar al Jabiri och  Ingela Nilsson Nachtweij deltar. 

28 augusti är det politikerutfrågning i Bullerbyn.  Ingela Nilsson Nachtweij deltar. 

Den 29/8 har Företagarna bjudit in oss politiker till Stadshotellet. Ingela Nilsson Nachtweij deltar. 

Fabriken i samarbete med Dagens Vimmerby arrangerar en debatt i samband med besöket från Mukono. Den äger rum den 4 september. Ingela Nilsson Nachtweij deltar. 

Jag kommer att bjuda in Helen Nilsson till debatt på torget den 8 september klockan 11.

Med hopp om en rolig och inspirerande valrörelse med intressanta och bra debatter som tydliggör de olika kandidaternas och partiernas politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar