lördag 4 augusti 2018

Rapport från Valkonvent

Valkonventet inleddes med Centerpartiets första valfilm 2018. Den är riktigt bra och beskriver tydligt att det är ett värderingsval vi har framför oss. Här är länken till filmen.  https://m.youtube.com/watch?v=o4BqXqqyDc8&feature=share

Därefter höll Annie Lööf ett av sina bästa tal där hon berörde många aktuella frågor för oss som bor i Sverige. Här är länken till talet: https://m.youtube.com/watch?v=en8T2aVnCj8

Torkan, bränderna var det hon först pratade om och hon gav ett varmt och innerligt TACK tilla alla som hjälpt till och kommer att hjälpa till att släcka bränderna. 

Därefter pratade hon om konsekvenser av torkan och hur många bönder har problem med att bärga vinterfoder. Det finns heller inget foder att köpa för pengar, i alla fall inte tillräckliga mängder.

LSS-lagstiftningen måste vi få ordning på var nästa tema och där beskrev hon hur exempelvis andning inte betraktas som ett mänskligt behov av Försäkringskassan. Det är en helt orimlig hållning som har lett till att svårt funktionshindrade barn inte längre kan bo i den trygga hemmiljön utan är tvungna att bo på instutition. Omänskligt regelverk som måste förändras. 

Klyvningen av Sverige mellan de som har jobb och de som inte har jobb eller Ellen de som har en utbildning eller inte har en utbildning togs också upp och där måste Sverige göra reformer för att fler ska få chansen till en egen försörjning och den trygghet som det innebär. 

Det var ett axplock av vad Annie Lööf berörde. Talet utgick från valmanifestet som förtroenderådet antog i Tordagen. Det kan du läsa här: https://www.centerpartiet.se/press/pressmeddelande/nyhetsarkiv-2018/2018-08-03-centerpartiet-satsar-miljarder-pa-minusutslapp 

Dag två på konventet kommer att handla om hur de 36 dagar som är kvar till valet kommer att hanteras. Valaffischer, debatter, digital kommunikation, insändare och inte minst torgaktiviteterna som alla kandidater nu kommer att genomföra. Centerpartiet har det bästa läget på årtionden i opinionen men ännu är inga röster lagda som partisekreterare Michael Artursson brukar säga. MEN många berättar om hur uppskattade vi blir för vår närodlade politik bland de människor vi möter när vi kampanjar inför valet 2018. Det är något stort på gång och nu ska vi jobba ända in i kaklet för att berätta om vad det betyder att lägga en röst på C i valet den 9/9.

Centerpartiets prioriteringar
Under nästa mandatperiod kommer Centerpartiet särskilt arbeta för att:
  • Försvara demokratin mot främlingsfientlighet, islamistisk fundamentalism, vänsterextremism och nazism. Där vi alltid verkar för kvinnor och mäns lika rättigheter samt demokratiska fri-och rättigheter. Sverige ska vara ett medmänskligt land.
  • Genomföra långsiktiga och ansvarsfulla reformer för arbetsmarknad, bostadsmarknad, skatter och migration.
  • Minska klyvningen av arbetsmarknaden och förbättra integrationen. Alla som kan arbeta ska jobba och försörja sig själva.
  • Öka företagandet och förstärka Sveriges konkurrenskraft.
  • Landsbygden ska utvecklas, inte avvecklas. Hela Sverige måste få möjlighet att bidra och utvecklas.
  • Korta vårdköerna och skapa en närmare vård med primärvården i fokus i hela landet.
  • Öka tryggheten och minska brottsligheten genom att såväl bekämpa som förebygga brott.
  • Träffa en bred överenskommelse om en långsiktig migrationspolitik, som förenar ordning och reda med humanism och medmänsklighet.
  • Stärka det civila och militära försvaret och förbättra beredskapen och förmågan att möta kriser och naturkatastrofer i hela landet.
  • Ställa om till gröna transporter och ersätta fossil energi med förnybart. Östersjön ska bli friskare och vi ska få levande sjöar och vattendrag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar