fredag 3 augusti 2018

Djursdala, änglamarken

Torsren Ungsäter har alltid kallat Djursdalabygden för Änglamarken. Pappa, maken och jag tog en liten biltur härom kvällen och kollade in alla nya hus som byggs i Djursdala.

Det är verkligen intressant att följa Djursdala samhällsförenings intensiva arbete för att utveckla bygden. 

De vill nu bygga fler bostäder och samarbetar med olika aktörer för att göra det möjligt. 

De arrangerar också många aktiviteter för olika åldrar för att öka attraktionskraften.

De skriver och ger ut kommunens minsta tidning om vad som händer i Djursdalabygden. 

Hur kan Djursdala utvecklas?

Jag tänker överlåta tilla alla aktiva centerpartister i Djursdala att formulera det. Lars Sandberg, Jacob Käll, Peter Karlsson, Sandra Carlsson och Angelica Gunnarsson kommer att skriva ner hur de vill utveckla sin bygd. Jag har full tillit till att deras utvecklingsplaner kommer att förverkligas. Inte minst fler förskoleplatser i Djursdala som de arbetar strategiskt för att skapa kommer de att lyckas med. Hade skolan lagts ner så hade de startat en friskola. Vi var många som arbetade för att utveckla istället för att avveckla skolorna på landsbygden och alla skolor behöver nu profileras och samtidigt behöver det fria skolvalet och dess möjligheter för de familjer som vill välja vilken skola som passar sina barn bäst få möjligheten att få skolskjuts till den skola som man väljer för sitt barn.

Djursdalaborna går samman och arbetar hårt för sin bygd. På lördag har de fest på festplatsen, den sägenomspunna och berömda festplatsen där många har midsommarminnen från förr. 

Lycka till med ert utvecklingsarbete! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar